Sneller en effectiever lezen vanaf de iPad

In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In onze training leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht raadstukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt. Raadsleden kunnen na afloop tot wel drie keer hun oude leestempo de informatie tot zich nemen.

Aanpak

Tijdens de training wisselen theorie en praktijk elkaar goed af. Concrete tips en adviezen worden direct gebruikt tijdens het lezen van raadstukken vanaf de iPad. We testen tevens de oude en nieuwe leessnelheid zodat je helder inzicht krijgt in de verbetering van de leessnelheid.

Studiemateriaal
Je oefent in je eigen (raads)stukken en/of op je eigen tablet.

Studiebelasting
De training duurt 3 uur en wordt meestal gegeven in de avond. Na de training adviseren we om elke dag 20 minuten te oefenen met de technieken van het snellezen in je eigen boeken of documenten.

Follow-up van vier maanden
Na de training ontvang je nog 10 weken lang leesoefeningen om de technieken van het snellezen verder eigen te maken.

Wat levert de training je op?

  • Makkelijker en langer onthouden van informatie
  • Vertrouwd zijn met raadstukken vanaf een iPad
  • Minimaal een verdubbeling van de leessnelheid
  • Optimaal gebruik maken van iBabs of notubox
  • Veel informatie effectief kunnen hanteren en kanaliseren

Voor wie

De training snellezen is geschikt voor raadsleden die sneller willen lezen en informatie beter onthouden, ongeacht opleidingsniveau. Het is een praktische training waarbij cursisten in hun eigen boeken of documenten op hun eigen tempo oefenen.

De voertaal van de training is Nederlands.