Snel en effectief OR-stukken lezen, begrijpen en toepassen

Als lid van de ondernemingsraad is snellezen een must! Je gaat veel sneller door alle stukken heen en door geheugentechnieken begrijp je de gelezen informatie ook beter. Na afloop van de training lezen deelnemers tot wel 3 keer sneller met een beter tekstbegrip.

Aanpak

Tijdens de training wisselen theorie en praktijk elkaar goed af. Concrete tips en adviezen worden direct gebruikt tijdens het lezen van de OR-stukken. We testen de oude en nieuwe leessnelheid zodat je inzicht krijgt in de vooruitgang.

Studiemateriaal
Je oefent in je eigen (OR)stukken.

Studiebelasting
De training duurt een dag of dagdeel. Na de cursus adviseren wij om elke dag 20 minuten te oefenen met de technieken in eigen OR-stukken. Waarschijnlijk is dit al genoeg om de contante stroom OR-stukken goed bij te houden.

Follow up van vier maanden
Na de training ontvangen deelnemers nog 10 weken lang leesoefeningen om de technieken verder eigen te maken en plannen we nog een telefonische coaching van 20 minuten in.

Wat levert de training je op?

  • In veel minder tijd OR-stukken goed lezen, verwerken én begrijpen
  • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
  • Minimaal een verdubbeling van de leessnelheid
  • Tijdwinst voor de ondernemingsraad
  • Je bent als OR-lid altijd goed op de hoogte en goed ingelezen
  • Snelle vertaling van OR-stukken naar bijvoorbeeld een volwaardig advies richting de organisatie

Voor wie

De training snellezen is voor leden van een ondernemingsraad die sneller willen lezen en informatie beter onthouden, ongeacht opleidingsniveau. Het is een praktische training waarbij cursisten in hun eigen boeken of documenten op hun eigen tempo oefenen.

De voertaal van de training is Nederlands.