Wat Jochem Myjer en snellezen gemeen hebben

Iedereen kan snel en begrijpend leren lezen. Ongeacht werkervaring, opleiding of leesproblemen. Oefenen doe je in eigen boeken en met snellezen verdubbel je minimaal je huidige leessnelheid.

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij niet afgeleid als je leest? Hoe vaak denk je aan andere dingen? Door gewoon te lezen, lees je in feite je hersenen in slaap. Gemiddeld leest iemand 250 woorden per minuut, net zo snel als we praten. Klinkt best veel. Niet als je je bedenkt dat je wel 1500 woorden per minuut zou kunnen lezen! Dus je hersenen raken verveeld en lui. Misschien herken jij jezelf in een of meer van de volgende situaties?

 • Bang om over iets belangrijks heen te lezen en daarom lees je alles
 • Tijdens het lezen denk je snel aan iets anders
 • Hoe langer je leest, hoe minder je onthoudt
 • Collega’s hebben minder tijd nodig voor dezelfde stukken
 • Deeltijd studeren valt erg tegen en kost je veel tijd & energie
 • Je hikt ertegenaan om in de avond nog je stukken moeten lezen

Tijd om daar iets aan te doen en je hersenen lekker actief te maken. Een leuke manier hiervoor, die wij tijdens onze trainingen toepassen, is de Jochem Myjer-tactiek. Hij spreekt namelijk veel, en natuurlijk veel sneller dan wij gemiddeld lezen en spreken.

Net als Jochem Myjer en Matthijs van Nieuwkerk

Wij lezen niet zo snel, omdat we (onbewust) de tekst tijdens het lezen uitspreken. De kunst is echter dat juist niet te doen, en de tekst alleen te bekijken en in je op te nemen. Net zoals je tv kijkt. Een natuurlijke manier om dit aan te leren, is versneld verklanken; spreek gelezen tekst 4x sneller uit. Net als Jochem Myjer en Matthijs van Nieuwkerk. Dit kan je brein prima! Je gaat sneller door de tekst heen, je gebruikt je hersenen veel effectiever en je kunt zo veel beter focussen. Wedden dat boeken lezen sneller gaat en daardoor ook veel leuker wordt?

Einde leestest. Druk op de knop "Stop de tijd".

 • Timemanagement

  Maximaal samenwerken

  10
  1-dag max. 16 certificaat

  Regelmatig verzorgen wij sessies maximaal samenwerken voor teams. We starten met een GPS-wandeling die we koppelen aan het uitspreken van wensen en doelen, het opdelen in taken en het uitvoeren en ervaren dat de uitvoering altijd anders is dan de planning. De ervaring is dat het leuk en nuttig is om elkaar in een andere setting te zien!

 • Cursus snellezen

  Open training

  9.3
  1 dag max. 10 certificaat

  De open training snellezen wordt gehouden op verschillende locaties door heel Nederland. In kleine groepen van maximaal 10 deelnemers is er volop aandacht en interactie.

 • Cursus snellezen

  Incompany

  9.3
  1 dag max. 10 certificaat

  Wij maken graag een cursus op maat voor jou en je collega's. Je geeft je wensen en ideeën aan en wij zorgen voor een voorstel passend bij jullie branche en behoeften.