Jan-Willem Ouwehand

Oprichter, trainer

Na mijn studie werktuigbouwkunde ben ik bij een grote aannemer in de offshore gaan werken. Een en al uitdaging waarbij ik ook leiding mocht geven aan grote teams. Langzaam werd mijn echte drive, passie of ikigai duidelijk: dat is de factor mens en hoe die samenwerkt. Ik had dit al eerder kunnen weten omdat mijn boekenkast volstaat met boeken over persoonlijke ontwikkeling, timemanagement, geheugentechnieken en niet 1 techniekboek! Ik heb in de praktijk gezien dat 40-60% van de tijd, geld en resources weglekt in onderlinge communicatie en afstemming. Vandaar dat ik besloten heb om me hier volledig op te richten.

Snellezen geeft mij de mogelijkheid om me snel in nieuwe kennis onder te dompelen. Het kost me niet veel tijd en door het gebruik van geheugentechnieken komt de kennis ook in mijn langetermijngeheugen zodat ik de kennis nooit meer vergeet en goed kan toepassen. Snellezen heeft me geholpen bij diverse deeltijdopleidingen naast mijn werk en nog altijd gebruik ik de snelleestechnieken dagelijks.

Deze praktijkervaringen en theoriekennis vormen de basis van mijn bedrijf Effectivitijd. Een trainingsorganisatie die deelnemers in kleine groepen leert om effectiever (samen) te werken. De resultaten van onze trainingen zijn zo goed dat we hier een volledige tevredenheidsgarantie op durven te geven.

Wellicht heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar snellezen, timemanagement, scrum of effectief samenwerken met je team. In dat geval zou ik het leuk vinden om binnenkort even te bellen of via Teams af te spreken voor een digitaal bakje koffie. Dit is helemaal vrijblijvend, je loopt alleen het risico dat er iets moois uitkomt :).

Josine Ouwehand

Communicatie, officemanagement, trainer

Na mijn communicatieopleiding werkte ik jarenlang met veel plezier in diverse communicatiefuncties. Toen ik moeder werd, groeide mijn interesse om met kinderen te werken en een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Ik begon aan de pabo, maar ik haalde te weinig energie uit het voor de klas staan. Ik werd wel erg enthousiast over het leren leren waar ik op de pabo mee in aanraking kwam. Ik ben een opleiding leren leren gaan doen om mij hier verder in te specialiseren en deze kennis passen we nu toe binnen de trainingen van Effectivitijd.

Naast de trainingen hou ik mij bezig met de communicatie en officemanagement van Effectivitijd.

Wat is jouw huidige leessnelheid? Doe onze gratis leestest.

Doe de gratis leestest

Ontdek de 6 garanties van Effectivitijd.

Onze 6 garanties