Jan-Willem Ouwehand

Oprichter, trainer

Na mijn studie werktuigbouwkunde ben ik bij een grote aannemer in de offshore gaan werken. Een en al uitdaging waarbij ik ook leiding mocht geven aan grote teams. Langzaam werd mijn echte drive, passie of ikigai duidelijk: dat is de factor mens en hoe die samenwerkt. Ik had dit al eerder kunnen weten omdat mijn boekenkast volstaat met boeken over persoonlijke ontwikkeling, timemanagement, geheugentechnieken en niet 1 techniekboek! Ik heb in de praktijk gezien dat 40-60% van de tijd, geld en resources weglekt in onderlinge communicatie en afstemming. Vandaar dat ik besloten heb om me hier volledig op te richten.

Snellezen geeft mij de mogelijkheid om me snel in nieuwe kennis onder te dompelen. Het kost me niet veel tijd en door het gebruik van geheugentechnieken komt de kennis ook in mijn langetermijngeheugen zodat ik de kennis nooit meer vergeet en goed kan toepassen. Snellezen heeft me geholpen bij diverse deeltijdopleidingen naast mijn werk en nog altijd gebruik ik de snelleestechnieken dagelijks.

Deze praktijkervaringen en theoriekennis vormen de basis van mijn bedrijf Effectivitijd. Een trainingsorganisatie die deelnemers in kleine groepen leert om effectiever (samen) te werken. De resultaten van onze trainingen zijn zo goed dat we hier een volledige tevredenheidsgarantie op durven te geven.

Wellicht heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar snellezen, timemanagement, scrum of effectief samenwerken met je team. In dat geval zou ik het leuk vinden om binnenkort even te bellen of via Teams af te spreken voor een digitaal bakje koffie. Dit is helemaal vrijblijvend, je loopt alleen het risico dat er iets moois uitkomt :).

Josine Ouwehand

Leren leren specialist

Na mijn communicatieopleiding werkte ik jarenlang met veel plezier in diverse communicatiefuncties. Toen mijn kinderen op de basisschool zaten, ontstond mijn interesse om met kinderen te werken en een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Ik begon met de pabo en kwam erachter dat ik kinderen liever 1 op 1 begeleid, omdat je dan veel meer uit een kind kunt halen. Na de pabo bleef ontwikkeling en leren wel mijn aandacht behouden.

Ik kwam in aanraking met de leren leren methode en werd daar zo enthousiast van dat ik startte met de opleiding leren leren specialist bij Wegwijs Academie om mij hier verder in te specialiseren. De leren leren methode omvat onder meer effectieve leer- en geheugentechnieken, tips om goed te leren plannen en oefeningen voor het verbeteren van de concentratie. Ook de technieken van het snellezen en mindmappen sluiten goed aan bij het beter leren en onthouden van informatie. Door snellezen ga je niet alleen sneller door de stof, maar leer je ook beter verbanden te leggen in de tekst. Mindmappen is een geheugentechniek die je bijvoorbeeld goed kunt inzetten voor het maken van samenvattingen om informatie beter te onthouden.

De middelbare school is voor veel kinderen een grote overgang. Ik geef nu trainingen aan kinderen die goed voorbereid willen beginnen aan de middelbare school of die daar juist vastlopen.

Mijn oude vak heb ik nog geen vaarwel gezegd. Naast het geven van trainingen hou ik mij bezig met de communicatie en marketing van Effectivitijd.

Wat is jouw huidige leessnelheid? Doe onze gratis leestest.

Ontdek de 6 garanties van Effectivitijd.