Mindmappen

Mindmappen is een techniek die door meer dan 250 miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Ons geheugen is gebaseerd op verbeelding en associatie. Mindmappen sluit naadloos aan bij de manier waarop onze hersenen informatie visueel maken en aan elkaar linken.

Voordelen van mindmappen

Mindmaps maken het gemakkelijker om:
 • je concentratie te verhogen
 • op sterke ideeën te komen
 • overzicht te krijgen in complexe systemen
 • informatie beter te onthouden
 • persoonlijke doelstellingen te halen
 • een presentatie voor te bereiden

Hoe maak je een mindmap?

Een mindmap kun je maken op vrijwel ieder leeg stukje papier dat je voor handen hebt. Daarnaast is er ook goede mindmapsoftware zoals www.simplemind.eu en www.mindmanager.com waarmee je het maximale uit deze techniek haalt. Zo stel je eenvoudig een mindmap samen voor jouw idee, tijdsplanningen, todolist etc. Alle gegevens zijn hierbij eenvoudig te filteren, te exporteren naar Word, PowerPoint of Project.

Mindmapsoftware

In onze trainingen leer je deze techniek zelf toe te passen en maak je kennis met mindmapsoftware. Met praktische oefeningen ga je direct aan de slag. Je zult veel sneller complexe problemen verwerken, je creativiteit wordt geprikkeld en plannen van je projecten wordt leuk!

Onze cursussen snellezen

 • Cursus snellezen

  Open training

  9.3
  1 dag max. 10 6 aankomende data

  De open training snellezen wordt gehouden op verschillende locaties door heel Nederland. In kleine groepen van maximaal 10 deelnemers is er volop aandacht en interactie.

 • Cursus snellezen

  Incompany

  9.3
  1 dag max. 10 certificaat

  Wij maken graag een cursus op maat voor jou en je collega's. Je geeft je wensen en ideeën aan en wij zorgen voor een voorstel passend bij jullie branche en behoeften.

 • Cursus snellezen

  Voor de ondernemingsraad

  9.3
  1 dag of dagdeel max. 10 certificaat

  Snellezen helpt je als lid van de ondernemingsraad grote hoeveelheden informatie veel sneller te verwerken. We leren je begrijpend snellezen, zodat je de gelezen informatie ook beter kunt onthouden.

 • Cursus snellezen

  Voor raadsleden

  9.3
  3 uur max. 25 certificaat

  In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In deze training leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad.

 • Cursus snellezen

  Workshop

  9.3
  2 tot 4 uur max. 20 certificaat

  Een workshop snellezen duurt gemiddeld 2 tot 4 uur. Aan de hand van jullie wensen, maken we graag een workshop snellezen op maat. Dit kan ook in de avond of als onderdeel van een teamdag. De boeken die we gebruiken voor de leesoefeningen tijdens de workshop snelezen kunnen we ook laten aansluiten bij actuele onderwerpen zodat het mes aan 2 kanten snijdt.

 • Cursus snellezen

  Privétraining bij dyslexie

  9.3
  3 x 1 uur 1 op 1 certificaat

  Met snellezen leer je op een andere manier lezen, waardoor dyslexie je minder of niet meer hindert. En zo wordt werken en/of studeren ondanks dyslexie een stuk makkelijker.