Iedereen kan leren snellezen

En met iedereen bedoel ik iedereen, dus ook mensen met dyslexie. Juist ook mensen met dyslexie.

Tekst niet meer verklanken

Snellezen is een andere manier van lezen die goed past bij mensen met dyslexie. Door meerdere woorden tegelijk te lezen, tekst aan te wijzen en tekst niet meer te ‘verklanken’ in je hoofd ga je sneller lezen maar ook de losse woorden minder snel verdraaien. Verder schiet je leessnelheid omhoog waardoor je hersenen harder moeten werken en daardoor veel minder tijd krijgen om aan andere dingen te denken. Kortom je bent veel minder afgeleid en ervaart veel meer focus tijdens het lezen.

Mindmappen om de informatie te onthouden

Als je dyslexie hebt, ben je vaak een visuele denker. Mindmappen is een visuele manier van informatie verwerken en samenvatten die goed aansluit bij de werking van onze hersenen. Voor mensen met dyslexie is dit visueel noteren een uitkomst, omdat ze doorgaans veel moeite hebben met geschreven aantekeningen. Een mindmap bevat veel minder woorden daardoor dus veel makkelijker terug te lezen. Het creëren van de mindmap, dus het overnemen van je arceringen, zorgt voor een enorme impact in je brein waardoor wel 90% van de gelezen informatie direct doordringt tot je lange termijn geheugen!

 

Verlichting tijdens studie en werk

Door beide technieken te combineren zijn dyslectici in staat binnen acceptabele tijd een boek te lezen en de benodigde leerstof in een mindmap weer te geven. Met als resultaat veel verlichting tijdens een studie, cursus of bij ander intensief leeswerk. Hoe mooi is dat?! Bij lichte dyslexie is onze open cursus snellezen echt fantastisch. In een dag leer je om veel beter met je dyslexie om te gaan, 3x sneller te lezen en bereiken de details je lange termijn geheugen. Er zal echt een wereld voor je open gaan! Bij zwaardere dyslexie is onderstaande training een aanrader.  Een trainer helpt je in een 1op1 setting heel goed op weg met snellezen.

Interesse? Bekijk onze privetraining snellezen bij dyslexie

Onze cursussen snellezen

 • Cursus snellezen

  Open training

  9.3
  1 dag max. 10 6 aankomende data

  De open training snellezen wordt gehouden op verschillende locaties door heel Nederland. In kleine groepen van maximaal 10 deelnemers is er volop aandacht en interactie.

 • Cursus snellezen

  Incompany

  9.3
  1 dag max. 10 certificaat

  Wij maken graag een cursus op maat voor jou en je collega's. Je geeft je wensen en ideeën aan en wij zorgen voor een voorstel passend bij jullie branche en behoeften.

 • Cursus snellezen

  Voor de ondernemingsraad

  9.3
  1 dag of dagdeel max. 10 certificaat

  Snellezen helpt je als lid van de ondernemingsraad grote hoeveelheden informatie veel sneller te verwerken. We leren je begrijpend snellezen, zodat je de gelezen informatie ook beter kunt onthouden.

 • Cursus snellezen

  Voor raadsleden

  9.3
  3 uur max. 25 certificaat

  In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In deze training leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad.

 • Cursus snellezen

  Workshop

  9.3
  2 tot 4 uur max. 20 certificaat

  Een workshop snellezen duurt gemiddeld 2 tot 4 uur. Aan de hand van jullie wensen, maken we graag een workshop snellezen op maat. Dit kan ook in de avond of als onderdeel van een teamdag. De boeken die we gebruiken voor de leesoefeningen tijdens de workshop snelezen kunnen we ook laten aansluiten bij actuele onderwerpen zodat het mes aan 2 kanten snijdt.

 • Cursus snellezen

  Privétraining bij dyslexie

  9.3
  3 x 1 uur 1 op 1 certificaat

  Met snellezen leer je op een andere manier lezen, waardoor dyslexie je minder of niet meer hindert. En zo wordt werken en/of studeren ondanks dyslexie een stuk makkelijker.